Ο Βαγγέλης Λιόλιος «βάζει πλάτη» για την εξυγίανση του ΕΣΑΚΕ

Πάνω από δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση μέσω Zoom του Προέδρου της ΕΟΚ με το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ και τους παράγοντες των ΚΑΕ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος «βάζει πλάτη» για τις 13 ΚΑΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Τους δίνει χρόνο να εξοφλήσουν όλες τις οφειλές. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στην τηλεδιάσκεψη που είχε αποκάλυψε το πενταετές πλάνο εξυγίανσης. Παράλληλα, τους μίλησε για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΟΚ με τη FIBA.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας προκειμένου να μηδενιστούν όλες οι οφειλές προς τους παίκτες και τους προπονητές θέτει 3 βασικές προϋποθέσεις:

  1. να τις τακτοποιήσουν εντός των πέντε προσεχών ετών
  2. να είναι απόλυτα συνεπείς οι παράγοντες στο χρονοδιάγραμμα που θα δηλώσουν
  3. να μην υπάρξουν νέες οφειλές

Ποινή θα είναι η ανάκληση των δελτίων

Σε αντίθετη περίπτωση η ΕΟΚ θα ανακαλέσει αυτόματα όλα τα δελτία των αθλητών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να αγωνιστεί με παίκτες ηλικίας από 20 ετών και κάτω!

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η εναρμόνιση με το καταστατικό της FIBA. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι οι κανόνες που θα εφαρμοστούν θα είναι πιο αυστηροί, ενώ θα δηλώνονται επακριβώς τα συμβόλαια. Συγχρόνως, επισημάνθηκε το νέο μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει ο Βαγγέλης Λιόλιος στο επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτό θα αφορά συγκεκριμένες προδιαγραφές για την άνοδο στην κατηγορία.

Αναφορικά, οι ΚΑΕ πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα κριτήρια μεταξύ των οποίων και τα παρακάτω:

  • οικονομική βιωσιμότητα ( οικονομική επιφάνεια, χορηγίες, … )
  • γεωγραφική θέση
  • υποδομές ( γήπεδο, αεροδρόμιο, … )
  • η δυναμική του αθλήματος στην περιοχή ( σχέσεις με φορείς, … )