Το Μπιλμπάο θα φιλοξενήσει το Final Four του BCL!

Το Basketball Champions League ανακοίνωσε την πόλη που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη ”γιορτή” της διοργάνωσης της FIBA.

Το Μπιλμπάο θα είναι αυτή, με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της σεζόν να αναμετρώνται επί ισπανικού εδάφους. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 10.000 θεατές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το BCL είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι πως δεν θα δούμε ξανά Final Eight αλλά Final Four.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το Μπιλμπάο θα φιλοξενήσει το Final Four του Basketball Champions League. Είμαστε ευγνώμονες στην πόλη του Μπιλμπάο, τις ισπανικές τοπικές και περιφερειακές αρχές, την Ισπανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την ACB για τη δέσμευσή τους να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε αυτήν την διοργάνωση στο Μπιλμπάο με τον καλύτερο και ασφαλέστερο δυνατό τρόπο για όλους τους ενδιαφερόμενους, ιδιαίτερα τους παίκτες και τα συνοδευτικά μέλη όλων των ομάδων.

Αναγνωρίσαμε τη διάθεση της πόλης να αναλάβει τη διοργάνωση αυτού του ιστορικού γεγονότος και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να παραδώσουμε ένα φανταστικό τουρνουά με τον οποίο θα τελειώσει η σεζόν. Παρά την δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την πανδημία, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να απονείμουμε αυτό το Final 4 σε ένα περιβάλλον που έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στη διοργάνωση αγώνων μπάσκετ κορυφαίου επιπέδου. Αυτό το γεγονός θα εγγυηθεί ένα μοναδικό σαββατοκύριακο με μπάσκετ για τους φιλάθλους σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Πάτρικ Κομνηνός, CEO του BCL.

Από την πλευρά του ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Ισπανίας, είπε: «Για την Ισπανική Ομοσπονδία, είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βλέπω το Μπιλμπάο να φιλοξενεί το Final 4 του BCL, μια μεγάλη διοργάνωση όπου οι ισπανικές ομάδες συνήθως έχουν πολύ καλή απόδοση. Η ανάληψη μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά σε μια τόσο μεγάλη αρένα, και με την τεχνογνωσία των τοπικών αρχών του Μπιλμπάο, με την υποστήριξη της ομάδας, Surne Bilbao Basket και όλων των σχετικών φορέων, της ACB και της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να οργανώσουμε την καλύτερη δυνατή εκδήλωση. Το επίπεδο των προηγούμενων τελικών φάσεων ήταν εξαιρετικό, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε τη διοργάνωση να αναπτυχθεί».

Ο Αντόνιο Μαρτίν, Πρόεδρος της ACB και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BCL δήλωσε: «Το να έχουμε το Final 4 του BCL στο Μπιλμπάο είναι σπουδαίο νέο για το ισπανικό μπάσκετ. Το Μπιλμπάο θα είναι ένας τέλειος οικοδεσπότης, έχει μια εξαιρετική αρένα και η πόλη είναι τέλεια για μια διοργάνωση που μεγαλώνει κάθε χρόνο».