Πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που προέβλεπε το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό πήρε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης για την πρώτη του σεζόν στο NBA.

Η επιλογή του στο NBA Draft 2021 προκάλεσε το περασμένο καλοκαίρι έκπληξη σε πολύ κόσμο. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν το 60ο και τελευταίο όνομα που ακούστηκε στη διαδικασία. Η rookie σεζόν του τον βρήκε να έχει σκαμπανεβάσματα και να αγωνίζεται σε δύο ομάδες του NBA και σε δύο της G-League.

Ο Έλληνας περιφερειακός είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους Μπακς, αλλά με πολλές options για την ομάδα. Έμεινε στο Μιλγουόκι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Συνέχισε στους Μπλου της Οκλαχόμα Σίτι και έκλεισε την χρονιά στους Θάντερ με δεκαήμερο συμβόλαιο, που τελικά ήταν… επταήμερο καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/4) ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος και μαζί η πρώτη του χρονιά στη Λίγκα.

Από τα 4.324.872 δολάρια που προέβλεπε το τριετές συμβόλαιό του με τους Μπακς, ο Καλαϊτζάκης πήρε 462.629 δολάρια για την παρουσία του στην προετοιμασία και στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν, αφού πρώτα είχε πάρει ένα μικρό τετραψήφιο ποσό για το Summer League του Λας Βέγκας.

Στη συνέχεια έλαβε κάποια χρήματα από την G-League που ήταν ουσιαστικά τα έξοδά του, μέχρι να του δώσουν οι Θάντερ το δεκαήμερο συμβόλαιο το οποίο πρόσθεσε 37.226 δολάρια στον λογαριασμό του. Το σύνολο έφτασε τις 500 χιλιάδες, μεικτά, ποσό πολλαπλάσιο από αυτό που προέβλεπε το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό, ο οποίος με τη σειρά του έβαλε στα ταμεία του περίπου 300 χιλιάδες για να τον αποδεσμεύσει.

Αυτά τα χρήματα, βέβαια, τα πλήρωσαν βάσει κανονισμών οι Μιλγουόκι Μπακς και όχι ο αθλητής.

 

Μάθε τα τελευταία νέα του NBA στο Dunk!